Технологии

AMD RX 6700 може би ще бъде отложен

01.03.2021

author:

AMD RX 6700 може би ще бъде отложен

AMD обявиха,че ще направят анонс за видеокартите си на 3 март и се смяташе, че AMD може да покажат повече от една карта, обаче според Cowcotland,  това не е така. Предполага се, че AMD ще демонстрира само една карта, RX 6700 XT.

Опитахме се да получим повече информация от Cowcotland, но те не успяха да предоставят допълнителни подробности. Това, което изглежда очевидно от статията, е, че AMD няма да пуснат две карти едновременно, а ще отложат пускането на втория модел:

Имаме нова информация за анонса на AMD на 3 март. Ще бъде обявена само RX 6700 XT. Наистина имаше планове за RX 6700 в червената програма, за 3 март, но тя ще се забави (за момента) и следователно ще разполагаме само с RX 6700 XT, която ще бъде пусната в продажба на 18 март”  – Cowcotland

Това, което вероятно е много по-тревожно, е фактът, че само 100 референтни карти (така наречените MBA дизайни) ще бъдат доставени във Франция. Това не включва потребителски карти, но Cowcotland твърди, че те също ще бъдат ограничени до стотици. Запасът е очевидно по-добър от серията RX 6800, които бяха ограничени до двуцифрени номера, като някои страни не получиха никакви при пускането си. 

AMD Radeon RX 6700 non-XT ще разполага с графичен процесор Navi 22 XL с неизвестен брой ядра. Този модел вече се появи в лийкове и се казва, че ще разполага с 6GB GDDR6 памет, половината от това, което XT вариантът се очаква да предложи. AMD може просто да чака NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB, която, доколкото знаем, също е забавена. Това, което е доста интересно, е защо AMD и NVIDIA отдават приоритет на 12GB модели в този момент, когато моделите от 6GB вероятно ще бъдат по-евтини за производство.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *