Технологии

Наличността на RX 6700XT ще бъде малко по-добра

12.03.2021

author:

Наличността на RX 6700XT ще бъде малко по-добра

Предстоящата графична карта от AMD, в лицето на RX 6700XT, ще види повече наличности при пускането на пазара, отколкото другите карти от RDNA2, това е често повтарящо се становище от много журналисти, събрали информация от дистрибутори и бордови партньори. Само защото ще има повече бройки, това не означава, че внезапно пазара ще бъде залят от карти. Напротив, наличността на Radeon RX 6700 XT все още ще бъде много ограничена, потвърдиха множество източници.

Ако погледнем информацията от различни партньори и дистрибутори според дадена тенденция, тогава в зависимост от производителя и модела има само няколко бройки (за Германия) до няколко хиляди  такива за ЕС като цяло.” – Казва Игор Валосек от Igor’s Lab

Малко по-голям брой се споменава от Red Gaming Tech, който твърди, че Обединеното кралство (вече не са част от ЕС) ще получи хиляда бройки при старта. Очаква се AMD и партньорите на борда да изпращат сходни бройки ежеседмично. Не е ясно защо има такова различие между двата региона.

Когато получихме първата информация за Radeon RX 6700 XT от бордовите партньори , ни беше казано, че картите вече са направени и наличността вече е подготвена, но AMD задържа информация кога картите ще бъдат пуснати. Това беше добър знак, защото партньорите имаха време да се подготвят за този старт.

AMD потвърдиха, че партньорите  ще започнат да продават своите афтърмаркет модели едновременно с AMD, което е на 18 март.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *