Технологии

SK Hynix показаха статистики за новата си HBM3 памет

10.06.2021

author:

SK Hynix показаха статистики за новата си HBM3 памет

Производителят на памет SK Hynix разкри плановете си за HBM3 памет. Чрез публикуване на първоначалните данни за производителността, компанията е направила това дори преди JEDEC (органът, отговорен за стандарта HBM) да официализира характеристиките на HBM3.

Компанията разкри, че нейната памет HBM3, която в момента се разработва, вече е достигнала 665 Gbps честотна лента с 5,2 Gbps I / O скорост. Това е увеличение от 44,6% и 44,4% съответно спрямо стандарта HBM2E. Това обаче не е последната дума на SK Hynix при новия HBM3 стандарт, тъй като други компании вече са декларирали I / O честотна лента от 7.2 Gbps, отбелязва Tom’s Hardware.

“SK hynix води HBM пазара с амбиции за още по-бързи HBM решения: Нашият HBM3, който е в процес на разработка, ще може да обработва повече от 665GB данни в секунда при I / O скорост от 5.2Gbps. “

  • SK Hynix

HBM3 не се очаква скоро да достигне пазара на игри. Стремежът на AMD към графичните карти  използващи HBM стандарт от серията Radeon RX завърши с архитектурата Vega. Други компании също не са изразили интерес да въведат HBM към гейминг серите си. Въпреки това, следващото поколение изчислителни ускорители като Xe-HP (C) от Intel и слуховете за NVIDIA Hopper вероятно ще продължат успеха на подредената памет с висока честотна лента в своите продукти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *