Технологии

Контрабандист, със 160 процесора на Intel, прикрепени към неговото тяло, бе заловен от китайските митници

14.03.2022

author:

Контрабандист, със 160 процесора на Intel, прикрепени към неговото тяло, бе заловен от китайските митници

През последните няколко дни китайски митничари спряха голям внос на графични карти XFX Radeon RX, които бяха неправилно етикетирани, за да се избегнат високи данъци върху тях. Властите са иззели около 5840 графични карти на стойност 3 милиона долара. Но не само продуктите на AMD се внасят нелегално в страната.

Властите вече съобщиха за човек, носещ до 160 процесора, главно процесори Intel 11th Gen и 12th Gen Core CPU. Той се е опитал да избегне наложеното мито, като не декларира никакви продукти, които са били прикрепени към тялото му. Странната  му стойка при ходене обаче е привлекла вниманието на граничните полицаи.

Трябва да се отбележи, че това не е първият и вероятно последният опит за пренасяне на настолни процесори, прикрепени към човек. Рекордът все още принадлежи на друг китаец, който е контрабандирал цели 304 процесора през 2021 г., но това са основно LGA1155 CPU, които са по-малки от Аlder Lake LGA1700.

Контрабандистите към момента не прикрепят AMD AM4 процесори към телата си, вероятно защото нямат LGA подложки, а пинове, които лесно падат. Нещата може да станат по-лесни за тях, след като AMD пусне своя LGA AM5 сокет по-късно тази година.

Източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *