Технологии

Уебсайтът на XFX в Китай бе затворен, след като китайската митническа служба конфискува 5840 незаконно етикетирани графични карти XFX на стойност 3 милиона долара

14.03.2022

author:

Уебсайтът на XFX в Китай бе затворен, след като китайската митническа служба конфискува 5840 незаконно етикетирани графични карти XFX на стойност 3 милиона долара

Според MyDrivers, китайските митници са задържали хиляди незаконно внесени графични карти XFX Radeon.

XFX е подразделение на базираната в Хонг Конг Pine Technology Holdings Limited. Вече тази компания има седалище в Калифорния (САЩ), но също така има подразделение в други региони, като Китай. Съобщава се, че този азиатски клон сега има сериозни проблеми с китайската митническа служба, след като беше открита доставка на графични карти с неправилно етикетирани спецификации, които са трябвали да намалят данъка върху вноса.

По време на разследването си китайските власти потвърдиха, че спецификациите на 5840 графични карти не съответстват на информацията на етикетите. Тези карти са на стойност 20 милиона RMB, което е около 3,15 милиона USD.

Властите не потвърдиха дали китайският клон на XFX е пряко замесен, но уебсайтът на компанията е затворен от няколко дни. Тя затвори и официалния си магазин в уебсайта за търговия на дребно T-mall.

Без да посочват какъвто и да е източник, MyDrivers споменават, че този тип незаконно неправилно етикетиране на внесени графични карти е известен метод за намаляване на митническите мита и данъци за внесени графични процесори. По този начин в страната са внесени около 150 000 използвани  и нови карти, твърди уебсайтът.

Китайският клон на XFX беше обвиняван в миналото в тъмни сделки с местни крипто миньори. В един от докладите се твърди, че цяла доставка на RX 500/5000 е била разпределена директно към криптофермите, а не към търговците на дребно.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *