Технологии

Source Кода на Intel Alder Lake е изтекъл

10.10.2022

author:

Source Кода на Intel Alder Lake е изтекъл

От Tom’s Hardware съобщиха, че Intel може да имат проблеми след сериозно изтичане на данни.

Изходният код на серията Core от 12-то поколение вече е публикуван онлайн, след като беше изтекъл от група във 4chan. Изходният код е с размер 2,8 GB след компресиране и изглежда, че съдържа важна информация, като например BIOS данни. Данните вече бяха публикувани в Github, но предвид размера на това изтичане може да отнеме време, за да се прецени какво точно е споделено от извършителите.

По-голямата част от данните изглежда покриват информация за BIOS или чипсет за процесори Alder Lake-S (десктоп). Ако това изтичане се окаже истинско, то може да разкрие някои тайни, които инженерите на Intel вероятно биха предпочели да запазят за себе си. Досега няма доклади за изтичане на чувствителни за сигурността данни, например изходния код на Trusted Platform Module, което би било много по-голям проблем за Intel.

Въпреки че данните очевидно произхождат от Intel, източникът на изтичане може да не е самият производител на процесора. Съобщава се, че някои данни се отнасят до „Lenovo Feature Tag Test“, което може да предполага, че OEM партньор може да е истинският източник на това изтичане.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *