Технологии

Според нова информация AMD подготвя нови процесори Zen3D и AM4 от нисък клас

04.07.2022

author:

Според нова информация AMD подготвя нови процесори Zen3D и AM4 от нисък клас

Надежден лийкър на хардуер на AMD твърди, че компанията е готова да обяви нови AM4 процесори, включително нови SKU-та от нисък клас и части, базирани на Zen3D архитектура.

Според Greymon55, AMD ще разкрие допълнителни Zen3D SKU-та. Досега AMD са пуснали само един SKU с 8 ядра, който като цяло е видял положително мнение от потребителите. Той съвпада с Intel 12-то поколение Core K-серия процесори за игри, но има ограничена производителност при по-напреднали работни натоварвания поради своя дизайн с един чиплет и в резултат на това намалена многонишкова производителност.

С обявяването на Zen3 с 3D V-Cache миналата година се очакваше серията 3D V-Cache да се разшири до 12 и 16-ядрени SKU-та, но AMD пуснаха само един модел, като твърдят, че цената на двойния 3D-чиплет ще бъде твърде голяма. Ryzen 7 5800X3D беше първото начинание на AMD в този сложен потребителски клас CPU-та, така че компанията все още е в процес на обучение как да използва технологията 3D V-Cache по най-добрия начин.

Greymon55 сега твърди, че AMD може да пусне други Zen3D модели, вероятно с по-малко от 8 ядра. Мощен шестядрен процесор за игри на добра цена би бил хубаво допълнение към платформата AM4, която сега бавно достига своя край.

Първите дни на платформата AM4 може скоро да приключат с пускането на AM5 само след 3 месеца, но AMD все още не се сбогува с нея. Лийкърът твърди, че AMD сега тества процесор Zen4, предназначен за AM4 сокет.

Повече подробности за предстоящите процесори на AMD трябва да станат достъпни този месец, твърди лийкъра. Всъщност следващите няколко седмици трябва да бъдат пълни с информация за AMD процесори, тъй като партньорите на борда започват да валидират новите си платформи, което неизбежно е източник на нова информация.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *