Технологии

Sony обявиха своя PlayStation VR2

06.01.2022

author:

Sony обявиха своя PlayStation VR2

Най-накрая имаме малко повече информация за продължението на Sony спрямо оригиналния PlayStation VR.

Нарича се PlayStation VR2 и е предназначен за конзолата Sony PS5.

Тези очила ще се предлагат с множество надстройки спрямо предшественика си, включително 4K HDR дисплей (2K на око), разширено зрително поле и изобразяване, което ще позволи на слушалките да намалят детайлите около периферното ви зрение, спестявайки процесорна мощност за използване върху зоните, където очите ви са фокусирани. Това се подпомага от технологията за проследяване на очите, вградена в слушалките, която също така позволява на разработчиците да проследяват геймплея до очите на играча и да направят виртуалните аватари по-изразителни.

В допълнение, PS VR2 ще има отзивчиви вибрации, вградени директно в самите очила, както и в новите контролери Sense за обратна връзка с ръцете на играча. Като се има предвид колко впечатляваща е тактилната обратна връзка при контролера DualSense на PS5, ще бъде вълнуващо да видим какво може да направи тази технология при VR-а.

За съжаление, Sony не сподели колко ще струва този VR аксесоар, нито кога ще влезе в продажба. Ние дори не знаем как изглежда! Sony спомена една игра, която ще бъде налична на новата платформа – Horizon Call of the Mountain, от създателите на Horizon Zero Dawn и предстоящия Horizon Forbidden West. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *