Технологии

Какво да очакваме от Intel, AMD и NVIDIA по време на CES 2023

20.12.2022

author:

Какво да очакваме от Intel, AMD и NVIDIA по време на CES 2023

Както обикновено, новата година ще започне динамично за ентусиастите на компютърния хардуер. Основният фокус, както винаги, ще бъде върху пазара на лаптопи, като и новите CPU и GPU-та които ще бъдат представени седмици преди да се появят в магазините. Ето кратък преглед кога се очаква всяка компания да направи официални съобщения за своите нови продукти.

Виртуален специален адрес на NVIDIA: 3 януари 2023 г., 8:00 ч. PT
NVIDIA ще има виртуална „Специална презентация“, което означава, че няма да бъде предавана на живо, а повторно излъчена. Миналогодишното събитие на CES не включваше изпълнителния директор Дженсън Хуанг и като се има предвид, че не беше спомената нито дума за това кой ще бъде домакин на обръщението през 2023 г., много вероятно това да не е Дженсън Хуанг.

На CES 2023 NVIDIA ще обяви два продукта: GeForce 40 за лаптопи и GeForce RTX 4070 Ti за настолни компютри. Според предварителната информация RTX 4070 Ti ще бъде пуснат на пазара на 5 януари, така че 2 дни след събитието.

Главният изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су Встъпителна реч: 4 януари 2023 г., 18:30 PT
Основната презентация за откриването на CES 2023 ще бъде водена от главния изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су, която се очаква да представи чисто новата настолна серия Ryzen 7000, която не е X, Ryzen 7000 за лаптопи за игри и евентуално мобилна графика RDNA3. За разлика от събитието на NVIDIA, тази конференция ще бъде присъствена и ще се предава на живо според AMD.

Досега Intel не са потвърдили пресконференция за CES 2023 и това е въпреки сравнително натоварения график. Компанията е готова да представи 13-то поколение Core не-K настолни CPU серии и 13-то поколение Core HX/HK/H серия лаптопи. Освен това Intel трябва да разкрие цените и датата на пускане на флагманския процесор Core i9-13900KS Raptor Lake-S с тактова честота  от 6 GHz.

Intel потвърждава присъствието си на CES 2023, но няма информация за пресконференция или предаване на живо. Изглежда, че новата информация ще дойде само от пресата, която е била поканена за частни демонстрации.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *