Технологии

E3 2022 е официално отменен

01.04.2022

author:

E3 2022 е официално отменен

Според множество източници E3 е официално отменен.

За тази година не е планирано живо или дигитално E3 събитие. Това означава, че личното изложение за игри е отменено за трети пореден път. ESA, организацията зад това игрово шоу, потвърди днес, че ще се фокусира върху E3 2023. Новината се появи, след като продуктовият мениджър на Razer, Уил Пауърс, публикува имейл, който е получил за отмяната на събитието.

Очакваше се E3 2022 да бъде голямо завръщане след подтискащото дигитално събитие от 2021 г. и липса на каквото и да било събитие през 2020 г. През януари тази година, ESA обяви планове за дигитално събитие 2022, точно когато вариантът Omicron на COVID-19 се разпространяваше по целия свят . Оттогава организацията не е предоставяла никакви актуализации.

Днес ESA потвърди в публично изявление, че събитието е отменено и ще се завърне през 2023 г. в изцяло нов формат.

Интересното е, че в същото време, когато се появи новината за отмяната на E3, Джеф Кийли от Game Award обяви, че неговият Summer Game Fest ще има събитие на живо през юни, организирано от самия Джеф. Все още не е посочена дата. Екипът зад SGF вероятно трябва първо да го потвърди с множество студия за игри.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *