Технологии

Forspoken, първата компютърна игра, която използва Microsoft DirectStorage, беше отложена за януари 2023 г

08.07.2022

author:

Forspoken, първата компютърна игра, която използва Microsoft DirectStorage, беше отложена за януари 2023 г

Forspoken е първата компютърна игра, която беше демонстрирана с технологията Microsoft DirectStorage през март тази година. Издателите на играта решиха да преместят датата на стартиране за следващата година, без да посочват ясна причина защо.

Forspoken е интересно заглавие поради усъвършенстваната графична технология, с която е създадено. Това беше една от първите потвърдени игри, които включват AMD FidelityFX Super Resolution 2.0, а неговият Luminous Engine поддържа най-новите технологии като Screen Space Ambient Occlusion (SSAO), Screen Space Reflections (SSR) и Ray Traced Shadows (RTS).

Тази игра е първото известно заглавие, което включва DirectStorage технология, използваща GPU компресия за игрови активи, спестявайки I/O скорости и ограничавайки използването на CPU в процеса. Microsoft твърди, че DS може да намали натоварването на процесора с 20% до 40% на Windows 11. Това също може да ускори пропускателната способност за съвременните NVMe устройства и да намали времето за зареждане при най-бързите SSD-та.
DirectStorage е достъпен за разработчиците на игри от март тази година. С отлагането на Forspoken не е ясно дали скоро ще видим тази технология в действие. Досега не е потвърдено, че друга компютърна игра го поддържа.

Според изявлението всички елементи на играта вече са завършени и разработчиците вече са ангажирани във фазата на усъвършенстване. Решението за изместване на стартовата дата с четири месеца беше взето след обсъждане с ключови партньори.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *