Технологии

NVIDIA DLSS вече се предлага в над 200 игри и приложения, AMD FSR в 110

11.07.2022

author:

NVIDIA DLSS вече се предлага в над 200 игри и приложения, AMD FSR в 110

Този юли NVIDIA добавя DLSS към Loopmancer и Hell Pie. Освен това компанията обяви, че ще поддържа DLSS в игри като The Lord of the Rings: Gollum и Stellrising, като и двете ще бъдат пуснати през септември. Освен това геймърите трябва да очакват DLSS в заглавия като Warhammer 40,000: Darktide и A Plague Tale: Requiem.

NVIDIA DLSS вече доставя задвижвани от AI подобрения на производителността в 200 пуснати игри и приложения! С DLSS, наличен за всеки основен engine за игри, интегрирането на технологията за разработчиците е по лесно от всякога.

Loopmancer DLSS може да осигури средно до 86 FPS при 4K с максимални настройки и включено проследяване на лъчи. Това е възможно с DLSS, настроен на режим Performance и когато използвате GeForce RTX 3080 Ti. По-евтините RTX 3080 и RTX 3070 също могат да осигурят съответно над 84 и 60 FPS.

Списъкът с игри, поддържани от DLSS, може да бъде намерен в PCGamingWiki, когато става въпрос за игри, за които беше обявено, че поддържат DLSS, но все още не са получили корекция, имаме списък от поне 42 игри. За съжаление много от тези игри бяха обявени, че поддържат DLSS още преди 4 години, но така и не получиха актуализация със супер резолюцията на NVIDIA. И все пак те все още са в списъка, докато разработчиците не обявят, че DLSS няма да има.

Анонса на NVIDIA идва по същото време, когато AMD празнува една година от своята FSR (FidelityFX Super Resolution) технология. Конкурента на NVIDIA вече има 110 игри, поддържащи FSR 1.0 и FSR 2.0 или потвърдени за поддръжка в бъдеще.

Поддръжката на AMD FSR 2.0 се разпространява бързо, след като компанията пусна своята технология като алтернатива с отворен код на DLSS. 

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *