Технологии

Модът добавящ AMD FSR 2.0 в различни игри вече работи и в Death Stranding, Guardians of the Galaxy и Metro Exodus

07.07.2022

author:

Модът добавящ AMD FSR 2.0 в различни игри вече работи и в Death Stranding, Guardians of the Galaxy и Metro Exodus

Група от модъри са заети да разберат как да заменят NVIDIA DLSS 2.0 с AMD FSR 2.0 в игри като Cyberpunk 2077 или Dying Light. Както се оказва, първите модификации са доста лесни за внедряване в други игри, но резултатите може да варират и това все още не е перфектна модификация.

Модъра bctoy потвърди, че FSR 2.0 наистина работи в Metro Exodus, която е една от първите игри, получили поддръжка за NVIDIA DLSS 2.0. Имайте предвид, че за сега е потвърдено, че само Enhanced Edition работи с FSR 2.0. Когато използвате мода, има видим гоустинг в цялата игра, но потребителите съобщават, че FSR 2.0 може да удвои кадрите в някои случаи. Докладваните проблеми не трябва наистина да надвишават потенциалните печалби в производителността, особено за по-стар хардуер, който никога не е успял да стартира тази игра с по-висока резолюция.

В Death Stranding се съобщава, че технологията работи и реконструкцията на изображението надминава естественото качество на играта, но не осигурява значително увеличение на производителността при 1080p резолюция. Това вероятно е, защото играта е по-обвързана с процесора при тази резолюция. 

Предстои поддръжка за още игри. Авторите на оригиналния мод и неговите разклонения сега са ангажирани в разработването на универсален мод за специфични за приложението настройки. Теоретично това може да бъде началото на нов инструмент, който заменя DLSS с FSR 2.0 в редица игри с лесно и удобно за потребителя приложение.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *