Технологии

Intel и AMD официално потвърдиха, че са спрели всички доставки на техни продукти за Русия и Беларус

04.03.2022

author:

Intel и AMD официално потвърдиха, че са спрели всички доставки на техни продукти за Русия и Беларус

Intel и AMD потвърдиха днес, че ще преустановят всички доставки за Русия и Беларус на фона на санкциите, наложени над правителствата на съответните държави. Това означава, че и двете страни сега са откъснати от глобалното предлагане на най-новите технологии както за потребителския сектор, така и за центровете за данни. (суперкомпютри, военни, мрежови).

Intel осъди нахлуването в Украйна от Русия и потвърди, че е събрала 1,2 милиона долара за усилията за подпомагане чрез дарения на служители и кампания за събиране на средства.

Освен това има официално потвърждение от AMD, че компанията също е спряла продажбите и разпространението на своите продукти в Беларус и Русия.

Въз основа на санкциите, наложени срещу Русия от Съединените щати и други държави, понастоящем AMD спира продажбите и разпространението на нашите продукти в Русия и Беларус.

— Представител на AMD към PC World

Тези изявления пристигат няколко дни след първите съобщения за спрените  оставки. Според първоначалния доклад на руска медия, наречена RBC, доставката на процесори AMD и Intel е спряна. По това време изданието не успя да провери тази информация с Intel и нито една от двете компании не направи публични изявления.

Забраната не би трябвало да окаже влияние върху глобалните продажби, тъй като руското правителство представлява само 0,1% от глобалните доставки, отбелязва Tom’s Hardware. Забраната за доставка обаче ще се разшири и в други продукти, тъй като според съобщенията TSMC, най-голямата компания за полупроводници в света, ще спази санкциите.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *