Технологии

Kingston Technology остава най-добрият доставчик на DRAM модули за 2021 г

08.11.2022

author:

Kingston Technology остава най-добрият доставчик на DRAM модули за 2021 г

Kingston Technology Company, Inc., световен лидер в продуктите за памет и технологичните решения, днес обяви, че е класиран като най-добрият доставчик на DRAM модули на трети страни в света, според последните класации по приходи от анализаторската фирма TrendForce (DRAMeXchange). Kingston запазва позицията си номер 1 с приблизителен пазарен дял от 78,7% при приходи от $14,2 милиарда (USD). TrendForce заявява, че Kingston е увеличил приходите си с 8% на годишна база, отбелязвайки 19-та поредна година, в която Kingston държи първото място.

Според доклада, петте най-големи компании за модули памет в света представляват 90% от общите продажби през 2021 г., като Kingston държи близо 80% от този пазар. Като един от водещите купувачи на DRAM чипове в света, Kingston предоставя силно персонализиран производствен модел, който води до непрекъснат ръст в мащаба на доставките и увеличава приходите с 8%. TrendForce заявява, че предизвиканите от пандемията промени в начина на живот и търсенето на дистанционно обучение са нараснали през последните две години, стимулирайки растежа на доставките на DRAM модули.

Успехът на Kingston до голяма степен е допринесъл за тяхното работно отношение на „Kingston Is With You“, което затвърждава доминиращата сила, която компанията държи сред потребителите и организациите, които искат да обновят нови и съществуващи системи.

Графиката по-долу показва 10-те най-добри доставчици на DRAM модули, предоставени от TrendForce:

Съвсем наскоро Kingston обяви добавянето на сертифицирани от AMD EXPO DDR5 модули към високопроизводителната линия памет Kingston FURY Beast. Тъй като индустрията преминава от настоящите DDR4 модули памет към DDR5, Kingston подобри своята производствена инфраструктура, за да поддържа лесно предстоящи платформи. Като лидер в индустрията, Kingston започна да доставя DDR5 модули миналата година и стана първият доставчик от трета страна, който получи Intel Platform Validation на своите DDR5 UDIMMS. Това отбеляза първата и може би най-важната стъпка за валидиране на съвместимостта между решенията за памет Kingston DDR5 и платформите на Intel, използващи DDR5.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *