Технологии

LG представиха своя нов разтеглив дисплей

09.11.2022

author:

LG представиха своя нов разтеглив дисплей

LG представиха първия 12-инчов разтеглив дисплей с висока разделителна способност с изключителна технология за свободна форма, която му позволява да бъде удължен, сгънат и усукван без изкривяване или повреда.

Наскоро представеният Stretchable дисплей на компанията е първият в индустрията, който постига 20 процента разтегливост, разделителна способност от 100 ppi и пълноцветен RGB. В допълнение, неговата висока гъвкавост, издръжливост и надеждност увеличават максимално потенциала му за комерсиализация. Базиран на изключително еластичен субстрат от филмов тип, направен от специален силиций, използван в контактните лещи, този 12-инчов дисплей може да се похвали с гъвкавост подобна на ластик , която му позволява да бъде разтегнат до 14 инча. 

В допълнение, разтегливият дисплей използва микро-LED източник на светлина със разстояние на пикселите по-малко от 40 μm, осигурявайки високо ниво на издръжливост, за да издържи на значителни външни въздействия, както и резолюция, която се конкурира с повечето съществуващи монитори. За разлика от конвенционалната линейна кабелна система, оптималната структура на гъвкавата S-образна пружинна кабелна система на разтегливия дисплей може да издържи на повтарящи се промени във формата си, като гарантира на потребителите невероятната си издръжливост и надеждност. Наред с тънкия си, лек дизайн, революционната технология на разтегливия дисплей предлага гъвкавост от следващо ниво за различни ежедневни сценарии. Лесно прикрепяща се към извити повърхности като кожа, дрехи, мебели, автомобили и самолети, тази уникална иновация разширява потенциала на дисплея в различни индустрии, включително мода, преносими устройства, и т.н.

Разтегливият дисплей на LG Display е резултат от мащабен национален проект за научноизследователска и развойна дейност, който компанията беше избрана да ръководи от Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея (MOTIE) през 2020 г. С цел задвижване на индустрията на дисплеи от следващо поколение в страната , оттогава компанията работи заедно с двадесет организации в индустриално-академичния сектор на Южна Корея.

„Ще завършим успешно този проект, за да подобрим конкурентоспособността на корейската технология за дисплеи, като същевременно продължим да водим промяната в индустрията“, отбеляза Су-Йонг Юн, изпълнителен вицепрезидент и технически директор в LG Display.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *