Gaming Новини Игри

Наближават плейофите за българите в регионалните първенства по League of Legends

15.07.2022

author:

Наближават плейофите за българите в регионалните първенства по League of Legends

Дойде краят на още една седмица, в която родните геймъри показаха уменията си в регионалните League of Legends шампионати. Тази вечер от 21:00 Здравец “Hylissang” Гълъбов и Fnatic излизат срещу Misfits в поредния кръг на LEC, за да запазят първото си място и към финалите в Малмьо.

Михаил “twohoyrz” Петков приключи седмицата с победа и загуба, носейки екипа на Барселона, след като изгуби срещу BISONS и спечели двубоя с UCAM. “Каталунците” ще се изправят срещу Giants и Movistar Riders в идната седмица, за да опитат да подобрят актива си от 7-7.

В Бенелюкс Elite Series Веселин “Hatred” Попов изкара лоша седмица със Sector One, допускайки поражения от 7AM и mCon. “Лисиците” се намират на шеста позиция и ги очакват мачове с KV Mechelen и Ion Squad, с които да опитат да подобрят резултата си от 5 победи и 7 загуба.

Чешкото първенство Hitpoint Masters видя продължението на лошия сезон на Павел “Alien” Йотов и Inside Games, които изпуснаха победата на 2 пъти – от SINNERS и Cryptova. Това ги остави на последна позиция с победа и 9 загуби. Тимът ще опита да подобри плачевната си статистика с двубои срещу DarkTigers и eSuba.

В Италия нашите момчета не спечелиха нито една среща. ESPORT EMPIRE с Илия “Lmzs” Ръжгев допусна две загуби подобно на Хрсимир “6ax” Попов и Axolotl. Двата състава ще се срещнат в българско дерби, с което да закрият сезона, а през това време Axolotl ще търси два успеха на всяка цена с цел да надмине Atleta в битката за плейофите.

Балканската лига също не бе късметлийска за българите. По един успех отиде за Никола “Lakerz” Петков и Cyber Wolves, за които предсоят и важни срещи с Diamant и Valiance в надпревара за място на плейофите. И друг за гръцкия Auxesis нашите момчета Симар “Frostsize” Нашидов и Дарин “Dargod” Киров, които взеха своята победа №3 за сезона.

Източник: sportal.bg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *