Технологии

Новият графичен драйвер на NVIDIA спира байпаса на крипто лимитера LHR

26.05.2022

author:

Новият графичен драйвер на NVIDIA спира байпаса на крипто лимитера LHR

Най-новият драйвер 512.95 вече не позволява байпас за LHR крипто-лимитерa на RTX 30 серията карти. След инсталиране на новия драйвер, целият софтуер за копаене, базиран на Windows, ще се върне към „оригиналния“ хешрейт, който обикновено е 50 до 70% в зависимост от алгоритъма и софтуера.

Новият драйвер обаче не активира повторно LHR. Миньорите могат просто да инсталират предишния драйвер 512.77, който идва с пълното отключване на LHR. Следователно, това не е точно голям проблем, това просто означава, че случайните миньори, така че най-малко проблемната част от миньорската общност, ще трябва да решат дали искат да копаят или да играят игрите с най-новите драйвери.

Lite Hash Rate е опит на NVIDIA да обезкуражи миньорите да купуват своите карти. За съжаление общността за майнинг на криптовалута бързо разби LHR и 70% хешрейт отключване дойде доста бързо след пускането на първите LHR карти. Пълното отключване на LHR обаче е достъпно само от две седмици.

Заключването за копаене при 512.95 е потвърдено от YouTuber Juliano Caju. Неговата RTX 3060 карта е ограничена до 25 MH/s ETH хешрейт с „nbminer“, което е много по-бавно от 46 MH/s при отключен драйвер.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *