Технологии

Производителят на телевизори TCL с прогноза за PS5 и Xbox Series S/X Pro версии поддържащи 8K

26.05.2022

author:

Производителят на телевизори TCL с прогноза за PS5 и Xbox Series S/X Pro версии поддържащи 8K

Според TCL, Sony и Microsoft могат да представят нови конзоли още следващата година.

Полският уебсайт PPE взе участие в пресконференцията на TCL в Полша. Производителят на телевизори очерта очакванията си от пазара на конзолни игри и как ще се подготви за пристигането на още по-мощни устройства.

9.5-то поколение на конзолите на Sony и Microsoft не трябва да се счита за следващо поколение. Тази актуализация би трябвало да включва подобрени модели както на PlayStation 5 (вероятно наречен Pro), така и на Xbox Series S и X. Слуховете за тези конзоли започнаха още преди излизането на настоящите модели. Това обаче е първият път, когато телевизионен производител дава своите прогнози.

Компанията очаква, че устройствата може да имат и възможност за 8K с оценка на производителността на AMD Radeon RX 7700XT GPU. Естествено, тази графична карта все още не съществува, но е вероятно тя да бъде базирана на Navi 32 GPU с RDNA3 графика.

Засега няма потвърждение за това, дали RDNA3 ще се имплементира и при конзолите.

Възможността за изобразяване при 4K и 8K може да зависи от актуализирани техники за временно увеличаване на мащаба, като FidelityFX Super Resolution 2.0, поддържан от AMD RDNA архитектурата.

И двете конзоли биха излезли на пазара не по-рано от 2023 г. Серията PS4 и Xbox One отне 4 години, за да получи актуализация в средата на продуктовия цикъл и 7 години за наследник. Нито Sony, нито Microsoft са потвърдили, че се планират подобни актуализирани конзоли. AMD, които доставят своите SoC и на двамата производители на конзоли, също не са направили никакви коментари.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *