Технологии

NVIDIA са спрели производството на GeForce RTX 3090Ti, позовавайки се на проблеми с BIOS-а и хардуера

17.01.2022

author:

NVIDIA са спрели производството на GeForce RTX 3090Ti, позовавайки се на проблеми с BIOS-а и хардуера

NVIDIA поиска от партньорите на борда да спрат производството на своите RTX 3090 Ti карти, на скоро обявеното водещо GPU, включващо пълното GA102 GPU. Това SKU първоначално беше планирано за пускане на 27-ми януари. Имаше и ембарго за тази седмица, което беше отменено.

Трябва да се отбележи, че NVIDIA никога не е потвърдила датата на пускане на 3090 Ti, компанията само спомена, че ще чуем повече за тази нова карта по-късно този месец. Технически погледнато, те могат да направят официално съобщение с допълнителни подробности (спецификации, цени) с дата на пускане, определена за февруари. Тази информация липсваше по време на „предварителен преглед“ на CES 2022.

Този модел е на пътната карта от седмици, но едва в началото на януари видяхме доказателства за големите планове на NVIDIA за този сегмент от карти.

Допълнителни източници, вече потвърдиха, че това наистина е вярно. Според тях картата има проблеми както с BIOS-а, така и с хардуера. Подробностите все още не са известни, така че не е ясно дали партньорите на борда ще трябва да ревизират вече направените платки или трябва да изчакат решение от NVIDIA. Във всеки случай, ние ще предоставим актуализация за тази ситуация веднага щом научим повече.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *