Технологии

Според нови слухове AMD може да актуализира серията AMD Radeon RX 6000 с по-бърза памет

17.01.2022

author:

Според нови слухове AMD може да актуализира серията AMD Radeon RX 6000 с по-бърза памет

По време на CES 2022, AMD актуализираха своето мобилно портфолио, като представиха първите си 6nm-ови карти от начално ниво, още по-бързи модели Navi 22 с по-високо TGP, отговор на серията NVIDIA Max-Q, серията Radeon RX 6000S с ограничена мощност. За AMD, която имаше ограничено присъствие на пазара на лаптопски GPU-та, подобна актуализация определено беше впечатляваща, но и много объркваща, защото въведе две изцяло нови подсерии продукти в рамките на вече съществуващата гама.

Според този нов слух, същото е възможно да се случи със серията Radeon RX 6000, където може да се очаква 6nm-ово обновяване на някои Navi 2X GPU-та и вероятно модели с по-висока мощност, както и карти с повишена скорост на паметта. Greymon55 все още няма подробности, но надграждането на скоростта на паметта изглежда има най-голям смисъл, като се има предвид, че AMD вече предлага карти с 18 Gbps памет.

С представянето на Radeon RX 6500XT и RX 6400 по-рано този месец, AMD завърши своята гама и за първи път от години предлага до четири графични процесора в рамките на една и съща архитектура под една серия.

Кратък поглед към пълната гама RX 6000 показва сравнително малко участие на Navi 22 GPU. Този процесор беше сред споменатите от Greymon55 като възможно 6nm-ово опресняване в някакъв момент в бъдещето (вероятно като част от серията Radeon RX 7000). Това все още не е потвърдено, нито е имало лийкове, показващи нов вариант на Navi 22.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *