Технологии

NVIDIA потвърдиха, че техните системи са били компрометирани, но не очакват смущения в своя бизнес

01.03.2022

author:

NVIDIA потвърдиха, че техните системи са били компрометирани, но не очакват смущения в своя бизнес

След инцидента, който се случи миналата седмица, NVIDIA най-накрая призна, че злонамерени лица са проникнали в сървърите на компанията.

Миналата седмица беше съобщено, че NVIDIA е станала жертва на кибератака. Неизвестна група е имала достъп до вътрешните системи на компанията и се предполага, че е успяла да ексфилтрира някои данни. Хакерска група LOPSUS$ пое отговорността за този хак и потвърди, че са успели да извлекат до 1 TB данни.

Следващите дни бяха малко или много потвърждение, че този инцидент е по-сериозен, отколкото се смяташе досега. Хакерската група потвърди, че вече разполага с чертежи за алгоритъма на NVIDIA Lite Hash Rate, специален код, който е отговорен за ограничаването на хеш скоростта на копаене на криптовалута на графичната карта GeForce RTX 30. Тази група сега активно продава метод за байпас на LHR.

Досега NVIDIA не е признала, че е била хакната, но това се промени днес, след като NVIDIA пусна ново изявление:

На 23 февруари 2022 г. NVIDIA разбра за инцидент с киберсигурността, който засегна ИТ ресурси. Малко след като открихме случая, ние допълнително защитихме нашата мрежа, ангажирахме експерти по реакция на инциденти в киберсигурността и уведомихме правоприлагащите органи.

Нямаме доказателства за разгръщане на ransomware в средата на NVIDIA. Въпреки това, ние сме наясно, че нарушителите са взели идентификационни данни на служителите и част от собствената информация на NVIDIA от нашите системи и са започнали да я публикуват онлайн. Нашият екип работи, за да анализира тази информация. Не очакваме смущения в нашия бизнес или способността ни да обслужваме клиентите си в резултат на инцидента.

Сигурността е непрекъснат процес, който ние приемаме много сериозно в NVIDIA – и ежедневно инвестираме в защитата и качеството на нашия код и продукти.


— Изявление на NVIDIA относно инцидента

Вчера групата, която успя да компрометира сървърите на NVIDIA, започна да споделя файлове, които бяха изтеглени от компанията. Това доведе до разкриването на първата информация за бъдещата архитектура на NVIDIA.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *