Технологии

NVIDIA разследват потенциална кибератака срещу вътрешните си системи

28.02.2022

author:

NVIDIA разследват потенциална кибератака срещу вътрешните си системи

The Telegraph съобщава, че американският производител на чипове, NVIDIA, в момента разследва потенциална кибератака срещу техните системи.

Компанията все още няма официална информация, но потвърждава, че е имало атака, която в момента се разследва. NVIDIA са били принудени да деактивират части от своите имейл системи и инструменти за разработчици, които може да са били компрометирани.


Разследваме инцидент. Нашата бизнес и търговска дейност продължават непрекъснато. Все още работим, за да оценим естеството и обхвата на събитието и нямаме никаква допълнителна информация за споделяне в момента“,  Говорителят на Nvidia Хектор Маринез пред The ​​Verge


Смята се, че потенциално проникване може да е компрометирало вътрешните системи, което е принудило компанията да ги свали офлайн. Източници на Telegraph твърдят, че пощенската система е работила частично в петък, но компанията все още не е наясно с източника на тази атака.

Ако приемем, че пощенските сървъри са изключени, възможно е да е имало достъп до вътрешната и поверителна информация на компанията.

Сега NVIDIA трябва да гарантира, че техните системи са чисти и че софтуерът, който се доставя на клиентите, е чист от потенциално злонамерен код, който може да е бил добавен по време на проникването.

Според Bloomberg кибератаката е била форма на ransomware.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *