Технологии

PlayStation 5 ще получи поддръжка за HDMI 2.1 Variable Refresh Rate в 14 игри

26.04.2022

author:

PlayStation 5 ще получи поддръжка за HDMI 2.1 Variable Refresh Rate в 14 игри

От Sony обявиха, че поддръжката за променлива скорост на опресняване (VRR) ще започне да се разпространява в световен мащаб за играчите на PS5 тази седмица. На HDMI 2.1 VRR-съвместими телевизори и компютърни монитори, VRR динамично синхронизира честотата на опресняване на дисплея с графичния изход на конзолата PS5. Това подобрява визуалната производителност за PS5 игри, като минимизира или елиминира визуални артефакти, като проблеми с фреймовете и screen tearing. Геймплеят в много заглавия на PS5 ще се чувства по плавен, тъй като сцените се изобразяват безпроблемно, графиките ще изглеждат по-чисти и Input Laga ще е по-малък. По-рано пуснатите игри за PS5 могат да бъдат напълно оптимизирани за VRR чрез корекция на играта и бъдещите игри може да включват поддръжка на VRR при тяхното излизане.

През следващите седмици PS5 версиите на тези заглавия ще получат пачове за игри, позволяващи поддръжка на VRR:

 1. Astro’s Playroom
 2. Call of Duty: Vanguard
 3. Call of Duty: Black Ops Cold War
 4. Destiny 2
 5. Devil May Cry 5 Special Edition
 6. DIRT 5
 7. Godfall
 8. Marvel’s Spider-Man Remastered
 9. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
 10. Ratchet & Clank: Rift Apart
 11. Resident Evil Village
 12. Tiny Tina’s Wonderlands
 13. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
 14. Tribes of Midgard

След като получите актуализацията, VRR автоматично ще бъде активиран за поддържани игри, ако вашата PS5 конзола е свързана към HDMI 2.1 VRR-съвместим телевизор или компютърен монитор. Можете също да го изключите под „Екран и видео“ в системните настройки.

Като допълнителна опция можете също да изберете да приложите VRR към игри за PS5, които не го поддържат. Тази функция може да подобри качеството на видеото за някои игри. Ако това доведе до някакви неочаквани визуални ефекти, можете да изключите тази опция по всяко време. Моля, имайте предвид, че резултатите може да варират в зависимост от телевизора, който използвате, играта, която играете, и визуалния режим, който сте избрали за конкретна игра (ако поддържа множество режими).

източник:playstation

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *