Gaming Новини Игри Турнири

Riot сподели за новата структура на VALORANT Esports

15.09.2022

author:

Riot сподели за новата структура на VALORANT Esports

От Riot Games споделиха как ще изглежда новата визия на VALORANT Esports от 2023 година. По-рано през годината американската компания обяви, че за в бъдеще планира сцената да премина под франчайзинг, подобен на този в League of Legends. Вместо местата да могат да се продават обаче, те ще се раздават на “партньорите”. Това са група отбори – по 10 от всички 3 региона EMEA, Americas, Pacific, които от създателите на играта са подбрали специално от стотици кандидати.

По план сплитовете ще си останат 2, но за откриващия сезон ще се проведе KICKOFF турнир, който ще се проведе в Сао Пауло, Бразилия през февруари и март, а в него ще участват всичките партниращи си с Riot отбори. Masters състезанията също ще продължат, като добро класиране там би гарантирало на тимовете от различните региони място на грандиозния финал на сезона – Champions.

Освен големите шампионати ще се провеждат и Ascension турнирите, предхождани от два Challengers сплита. Те ще имат за цел да класират на най-високото ниво състави, които не са успели да спечелят мястото си чрез преговори с Riot. Най-ниско в пирамидата на VALORANT Esports пък стои In-Game Competitive, с което става ясно, че състезателният аспект на играта ще бъде и вграден в официалните сървъри за всички геймъри.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *