Технологии

Sony показаха своите очила за виртуална реалност – PlayStation VR2

23.02.2022

author:

Sony показаха своите очила за виртуална реалност – PlayStation VR2

Почти 5 години от представянето на PlayStation VR, Sony са готови да покажат своите очила за виртуална реалност от следващо поколение. Това устройство е снабдено с тактилна обратна връзка, проследяване на очите, 4K HDR режим и честота на опресняване 90-120Hz.


PSVR2 ще се свързват с конзолата PS5 чрез един USB Type-C кабел. .

Нашата цел е да създадем очила, които не само ще се превърнат в атрактивна част от декора на вашата всекидневна, но и ще ви накарат да се потопите в света на игрите. Ето защо обърнахме много внимание на ергономията на очилата и проведохме обширни тестове, за да гарантираме комфортно усещане за различни размери на главите. Вече имахме много положителни отзиви за ергономията на първите PS VR очила, като внимателно балансирахме теглото на слушалките и имахме проста лента за глава, която може да се регулира, така че запазихме същата концепция и за PS VR2. 


— Sony

През 2022 г. PlayStation VR2 ще се конкурира с Oculus Quest 2 (299 USD), HP Reverb G2 (599 USD) и Valve Index (999 USD). Слушалките Sony VR стартираха на цена от 349 USD, но цената и датата на пускане на VR2 все още не са известни.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *