Технологии

NVIDIA Frame Generation работи с AMD FSR2 и Intel XeSS технологиите

14.11.2022

author:

NVIDIA Frame Generation работи с AMD FSR2 и Intel XeSS технологиите

Появи се нова интересна статия от Igor Wallossek от Igor’sLAB относно FSR 2.0 и XeSS, поддържащи NVIDIA Frame Generation.

Според статията, публикувана тази сутрин, гръбнакът на технологията NVIDIA DLSS 3.0, известна като Frame Generation, работи с други технологии за мащабиране от конкуренти.

AMD обяви миналата седмица своята серия GPU Radeon RX 7000 заедно с потвърждение за актуализирана FSR технология, известна като FSR 3.0. Тази технология вече е подготвена да бъде пусната през следващата година. Според AMD, FSR 3.0 ще използва технология, известна като Fluid Motion Frames, която трябва да бъде подобна на Frame Generation на NVIDIA.

Както се оказа, възможно е да се активира NVIDIA Frame Generation в игри като Spider-Man, но да се промени технологията за мащабиране от DLSS 3.0. По този начин е възможно да се запази предимството на изкуствено интерполирани кадри в комбинация с AMD FSR 2.0 и Intel XeSS 1.0 мащабиране, които се поддържат и от играта.

Статията на Игор е задълбочена, за да сравни ползите от производителността от използването на FG с FSR и XeSS и за изненада на всички, работи добре. Единственият проблем е, че Frame Generation работи само с GeForce RTX 4090 и RTX 4080.

AMD FSR2 получава 95 кадъра в секунда повече с включен FG и предварителна настройка Ultra Performance. Intel XeSS е с 69 FPS повече с предварително зададена производителност и активиран NVIDIA FG. Това води до това, че AMD FSR2 заема първото място в 4K max настройки с тест за проследяване на лъчи:

Според резултатите има малка разлика между DLSS и FSR по отношение на производителността. Само Intel XeSS изостава, но тази технология така или иначе не е толкова ефективна, колкото тази на AMD и NVIDIA. Докато Intel настига конкурентите, в крайна сметка трябва да видим и тяхната актуализирана технология за мащабиране.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *