Gaming Новини Други Турнири

Втори голям трофей за FaZe Clan

19.04.2022

author:

Втори голям трофей за FaZe Clan

Отборът на FaZe Clan вдигна втори важен трофей от началото на 2022 година. Американската организация спечели ESL Pro League, след като надигра с 3:1 (16-11, 17-19, 16-9, 16-12) геймърите от ENCE във финала на последния силен турнир преди PGL Major Antwerp.

Съставът, воден от датската легенда Фин “karrigan” Андерсен се справи перфектно в сблъсъка, като загуби само на Overpass и то след продължения. На Vertigo, Mirage и Dust 2 играчите на FaZe контролираха събитията. Звездите на тима broky, ropz и Twistzz имаха силен ден, което направи мача по-лесен за организацията, но най-важното в играта на отбора бе перфектният начин, по който неутрализираха таланта на ENCE – Лотан “Spinx” Гилади. Той изигра най-слабия си мач именно във финала. Точно това допълнително наклони везните и донесе трофея на FaZe.

Играчите на FaZe Clan спечелиха най-важните два турнира на този етап от сезона, а именно IEM Katowice и ESL Pro League. Победата вчера донесе на геймърите 190 000 долара от наградния фонд и общо 590 000 от двата шампионата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *