Технологии

Китайските митници хванаха 84 SSD-та, скрити в електрически скутер

20.03.2023

author:

Китайските митници хванаха 84 SSD-та, скрити в електрически скутер

На контролно-пропускателния пункт „Qingmao“, в Гуангдонг-Макао, китайски служители забелязаха необичайна рентгенова снимка на електрически скутер. Както беше открито, предната част e имала скрити пакети, съдържащи голям брой NVMe SSD-та.

На 3 март около 84 SSD устройства бяха открити в електрически скутер Yadea KS по време на преминаване на границата Хонконг-Жухай-Макао. Неназовано лице е поставило голям пакет Kingston SSD-та в кухо пространство в кормилната щанга. Митническите служители са добре запознати с методите, използвани от контрабандистите, които обикновено крият пакети в голямото отделение за батерии.

Този човек е решил да се възползва от тънкия и правоъгълен дизайн на NVMe SSD-тата, като ги скрие в кухо пространство в предната част. Въпреки че идеята е необикновена и вероятно би донесла голяма печалба на лицето, също така е лесно да се забележи чрез рентгенови снимки.

През последните няколко години се появиха истории за множество лица, които се опитват да пренесат стотици процесори Intel през китайската митница. В някои случаи тези процесори са били увити около телата им и стойността на контрабандните стоки дори би надхвърлила 120 хиляди долара.

Този опит показва изобретателността на контрабандистите, които бързо се адаптират към миниатюризирането на компонентите на компютъра. Властите не са потвърдили каква е била стойността на контрабандните стоки или каква глоба ще бъде наложено на това лице.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *