Технологии

AMD официално отлага лаптопите Ryzen 7040HS “Phoenix” до април

20.03.2023

author:

AMD официално отлага лаптопите Ryzen 7040HS “Phoenix” до април

Противно на това, което беше обявено на CES 2023, базираната на Zen4 и RDNA3 лаптоп серия APU, с кодово име „Phoenix“, няма да бъде налична този месец. AMD излезе днес, за да потвърди, че серията Ryzen 7040HS е отложена до април.

Докато работи с OEM партньори, компанията все още изглажда продукта, което означава, че е необходимо „изравняване“ с готовността на платформата. Един месец забавяне също трябва да осигури по-добро потребителско изживяване, се казва в кратко изявление.

За да се приведем в съответствие с готовността на платформата и да осигурим възможно най-доброто потребителско изживяване, сега очакваме нашите OEM партньори да пуснат първите преносими компютри, захранвани от процесори Ryzen 7040HS Series през април.

— AMD

Серията ще включва три HS модела и три H SKU. Трябва да има налични 6 и 8 ядрени процесори, проектирани с микроархитектурата Zen4. По-важното е, че Phoenix ще включва мощна RDNA3 графика, до 12 изчислителни единици. Най-високият клас iGPU, наречен Radeon 780M, трябва да предлага производителност над GTX 1650 Max-Q.

На CES 2023 компанията заяви, че първите лаптопи трябва да започнат да се доставят през март. Интересното е, че този слайд спомена само серията 7040HS, докато вече знаем, че 7040H също е планиран. Въпреки това не бяха споделени подробности за Ryzen 7040H, освен тези, изброени на уебсайта на AMD.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *