Технологии

Фалшиви Samsung 980 Pro SSD-та се появиха в Китай

20.03.2023

author:

Фалшиви Samsung 980 Pro SSD-та се появиха в Китай

Китайският потребител наскоро откри фалшивo Samsung 980 Pro SSD, което се продава на пазара втора употреба, представяйки се за истинския продукт със съвпадащ 2TB стикер и фърмуер. Фалшивото устройство дори заблуди софтуера Samsung, което още повече затруднява разграничаването от истинския продукт.

Въпреки това, при по-внимателна проверка, Knockoff-а използва Maxio MAP1602A PCIE 4.0 SSD контролер и 128-слой TLC 3D NAND на YMTC, за разлика от 8NM контролера на ELPIS на истинското Samsung 980 Pro и 128-битов TLC 3D V-Nand. В резултат на това номерата на производителността на фалшивото устройство са значително по -ниски от оригиналните, като последователните скорости за четене и запис съответно около 4,8 Gbps и 4,5 Gbps.

Фалшивите SAMSUNG 980 PRO SSDS бяха продадени в Xianyu, пазар на втора употреба на Taobao, за 880 Yuan (127,77 долара), в комплект с официални опаковки на Samsung, което улеснява нищо неподозиращите купувачи да бъдат измамени. Инцидентът подчертава риска от закупуване на компютърен хардуер на пазара втора употреба, особено в Китай, където злонамерените търговци са готови да експлоатират по-малко познати потребители. Това явление не е изключително за Китай, тъй като продавачите на трети страни на търговците на дребно в САЩ също бяха хванати да продават фалшиви продукти. Купувачите трябва да проявяват предпазливост, когато пазаруват онлайн, особено когато сделката звучи твърде добре, за да е вярна.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *