Gaming Новини Игри

Fortnite постигна исторически успех с Fortnite OG

06.11.2023

author:

Fortnite постигна исторически успех с Fortnite OG

Fortnite записа “най-голям ден” в своята история благодарение на Fortnite OG, със общо над 44,7 милиона играчи, които играха над 102 милиона часа. Известие за постижението беше споделено от Fortnite в Twitter, като се похвалиха с мощен старт .

Според неофициални, но надеждни статистики от Fortnite.GG, играта е достигнала и най-голям брой едновременни играчи в своята история, като в един момент 6 172 463 играчи са били на различни бойни полета.

Fortnite OG се провежда в Chapter 4 Season OG и изпраща играчите обратно на оригиналния остров на Fortnite, предоставяйки им възможност да изживеят различни етапи от историята на Battle Royale.

Въпреки този успех, Epic Games обяви, че ще съкрати 830 служители, което представлява 16% от работната си сила. Решението на компанията се дължи на икономически промени, предизвикани от преминаването на Fortnite към модел с по-ниска печалба, фокусиран на съдържание, създавано от играчите.

Независимо от тези предизвикателства, Fortnite OG продължава да привлича големи игрални маси и допълнително съживява интереса към играта, като предлага нови възможности и съдържание, което държи феновете заети и ангажирани.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *