Gaming Новини Игри

Grand Theft Auto 6: Официален трейлър и подробности

05.12.2023

author:

Grand Theft Auto 6: Официален трейлър и подробности

След повече от десетилетие Rockstar Games ще представи продължението на Grand Theft Auto 5, многогенерационната игра с отворен свят и престъпни подвизи, продала над 190 милиона копия. На 4 декември феновете на GTA получиха първия официален поглед към Grand Theft Auto 6 в трейлър, който излезе ден предварително поради изтичане на геймплей материали.

Имаме някои предварителни детайли за GTA 6, след изключително изтичане на играта през 2022 г., но първият трейлър разкри още нещо. Той е пълен с хаос на улицата, включително нелегални улични състезания, обир на магазини, лов на аллигатори и общи флоридски странности. Трейлърът показва и двама главни герои, които се занимават с различни видове престъпления.

Все още не знаем точната дата на излизане на GTA 6, но Rockstar обяви, че ще се появи през 2025 г. Въпреки че това е целта, историята ни показва, че Rockstar често забавя пускането на своите най-големи игри в името на перфекционизма. Последната им голяма игра, Red Dead Redemption 2, беше публично забавяна три пъти. Още през 2013 г. Grand Theft Auto 5 претърпя значително забавяне.

Събитията на GTA 6 ще се развиват в Vice City, версията на Miami в света на GTA. Този град беше представен преди в Grand Theft Auto: Vice City през 2002 г. и преизданието му Grand Theft Auto: Vice City Stories през 2006 г. Въпреки че тези игри бяха заснети през средата на 1980-те, GTA 6 ще разказва съвременна история, вдъхновена от Бони и Клайд, с двама главни герои на име Джейсън и Луция, според ранни видеа с геймплей. Луция ще бъде първата женска главна героиня в основна част от серията.

През 2022 г. във форумите GTAForums бяха публикувани над 90 видеа от разработващата се версия на Grand Theft Auto 6. Хакерът, отговорен за това, твърдеше, че е достъпил видеата – общо 50 минути снимки – директно от вътрешните канали на Rockstar Games. Видеата показват обири, стрелба, шофиране в отворен свят, полицейска погоня, пълна нощен клуб и дори разговори с пълноценно гласово актьорско изпълнение. Въпреки че видеоматериалите не бяха предназначени за публично показване, на екрана се виждат елементи от програмиране за отстраняване на грешки.

Разработването на GTA 6 се твърди, че започва през 2014 г., въпреки че Rockstar не призна официално съществуването на играта до февруари 2022 г. Търговският издател Take-Two Interactive обяви, че Grand Theft Auto 6 ще излезе за PlayStation 5 и Xbox Series X през 2025 г., а версия за PC още не е обявена. Съществува възможност обаче, тъй като GTA често е имала издания със закъснения за PC. Възможно е също така GTA 6 да се появи на предстоящото поколение на Nintendo Switch, тъй като Rockstar подкрепя конзолата с предишни издания като L.A. Noire, Red Dead Redemption и Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Цената на GTA 6 още не е обявена, но е вероятно, че играта ще има стандартна цена от 69,99 долара, която е стандарт за големите игри с големи бюджети. Въпреки слуховете за цена от 150 долара или ценообразуване на час, основани на грешно тълкувани коментари от изпълнителния директор на Take-Two Страус Зелник, вероятността за това е малка. Може би ще има по-високи премиум или колекционерски издания, но трябва да изчакаме официалната информация от Rockstar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *