Gaming Новини Игри

Има бъг в Starfield, който предизвиква чести сривове

12.12.2023

author:

Има бъг в Starfield, който предизвиква чести сривове

В Starfield има грешка, пораждаща по-чести сривове при продължителна игра, особено при играчи без стартиран New Game+. Причината за този проблем е свързана с начина, по който играта генерира динамични идентификационни номера (формуляри). Тези номера следят текущото състояние на уникални обекти и места в играта. Поради липса на правилно рециклиране на тези идентификационни номера, запазените файлове се напълват с тях, правейки ги нестабилни и причинявайки по-чести сривове.

В момента, за да се справите с този проблем, единствената опция е да стартирате нова игра с New Game+, което нулира всички идентификационни номера. Въпреки това, продължаването на играта за продължителен период може да доведе до повторното нарастване на проблема, което изисква нов рестарт с New Game+.

Безпокойството на играчите вече е отразено в общностните форуми, а Bethesda обещава поправка за стабилността на проблема с изтичането на паметта в следващата актуализация, като разработчиците също изследват идентификационните номера и дългите времена на зареждане в Steam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *