Gaming Новини Други

Край на E3

13.12.2023

author:

Край на E3

E3, икона в света на гейминга, официално обяви края си със съобщение в Twitter: “Благодарим за спомените. GGWP”. Entertainment Software Association (ESA) обяви, че след близо три десетилетия от своето начало в Лос Анджелис, време е да се сложи край на E3. Изпълнителният директор на ESA, Стенли Пиер-Луи, сподели, че това е трудно решение, но необходимо, гледайки новите възможности, пред които е изправена индустрията.

През последните години E3 преживява трудности, като през 2020 г. беше отменено поради пандемията от COVID-19. Възстановяването през 2021 г. в дигитален формат не постигна желания успех. Следващата година беше отново отменено, с обещание за връщане с “възроден показ” през 2023 г.

Партньорството с ReedPop и PAX не допринесе за възстановяването на престижа на събитието, като големи имена като Microsoft, Sony и Nintendo отказаха участие. E3 2023 беше отново отменено, а през септември 2023 г., ReedPop и ESA приключиха партньорството, потвърждавайки, че няма да има E3 и през 2024 г.

Въпреки обсъжданията за възможен рестарт през 2025 г., новината за край на E3 се счита за истински “край на ера момент”. Събитието, някога върховен момент за индустрията, изчезва, оставяйки зад себе си спомени и съжалениe във феновете и участниците в света на видеоигрите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *