Технологии

Intel подготвя нова голяма актуализация на драйвери с повишена производителност

27.01.2023

author:

Intel подготвя нова голяма актуализация на драйвери с повишена производителност

Според PC Games Hardware, Intel подготвя голяма актуализация на драйверите си с по-висока производителност.

Само преди няколко месеца този немски сайт сподели изчерпателен поглед върху състоянието на драйверите на Intel GPU-тата. Графичният екип на Intel беше доста ясен, че драйверите на Arc GPU имат проблеми от самото начало. Също така не е тайна, че най-големият проблем при доставката на Arc GPU навреме беше софтуерът.

Преди няколко седмици Intel пусна голяма актуализация на драйвери, която значително подобри производителността за DirectX9 API. Компанията подчерта, че Arc Alchemist GPU сериите са добре оптимизирани за DirectX12 и Vulkan API, но пълното им оптимизиране за по-стари игри ще отнеме време. Драйверите обаче често са най-често срещаният проблем с графичните процесори Intel ARC и основната причина клиентите да избират вместо тях NVIDIA или AMD.

Както научаваме от статията на PCGH, Intel са „идентифицирали и елиминирали“ част от проблемите в драйверите. Без да навлизат в конкретика, сайтът твърди, че техните добре информирани източници очакват голяма актуализация на драйверите от Intel. За съжаление няма информация кога може да бъдат пуснати такива драйвери.

[…] както чухме от добре информирани кръгове, Intel в момента подготвя голяма актуализация на драйверите си, която има за цел да повиши производителността навсякъде
— PC Games Hardware, Raphael Voetter  (превод)

Що се отнася до текущото състояние на GPU драйверите, PCGH имат актуализирана диаграма с цели 66 популярни заглавия. Те избраха различни графични API и някои екзотични и популярни заглавия за проверка на съвместимостта и ето резултатите:

От 66 тествани игри, само една има сериозни проблеми с текстурата (Halo Infinite), но Intel е наясно с проблема и екипът вече работи върху поправка.

Рецензентът отбелязва, че графичните процесори на Arc са претърпели голяма промяна и бъдещето изглежда обещаващо за графичните процесори на Intel. Ако Intel наистина достави още едно голямо увеличение на производителността скоро, графичните процесори на Arc най-накрая могат да заслужат своето място в пазара на видеокартите.

източник:videocard.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *