Ревюта Технологии

Kingston – Лидер в SSD Устройствата

16.11.2023

author:

Kingston – Лидер в SSD Устройствата

Kingston Digital Europe Co LLP, флаш-паметен партньор на водещата компания Kingston Technology Company, Inc., стана главен доставчик на SSD устройства в канала през 2022 г., според TrendForce. Спечеливши с 28% от пазара, Kingston оформи своята надеждна позиция, изпращайки внушителни 114 милиона устройства по света през миналата година.

Въпреки общата намалена тенденция с 10.7% в глобалните SSD доставки през 2022 г., Kingston не само запази водещата си роля, но и разшири своя пазарен дял спрямо 2021 г. Петте топ доставчика на SSD устройства представляваха почти 60% от общите доставки през 2022 г., като Kingston ясно се изяви като лидер в производството на SSD устройства.

Нарастващото търсене на PCIe 4.0 NVMe SSD устройства продължава да диктува пазарните тенденции, принуждавайки производителите на модули да преминат от SATA към PCIe. Прогнозите на TrendForce указват, че предоставянето на NVMe ще подобри популярността на марката и ще продължи да стимулира доставките. Kingston отговаря на тази тенденция с разширяването на продуктовата си гама, включително успешното NV2 клиентско NVMe устройство, което стана хит с над 12 милиона продадени бройки след старта си през 2022 г.

След успешния Kingston FURY Renegade SSD, компанията обнови устройството, включвайки опция за охлаждане, подходяща за геймъри на конзоли и ПК. Този ход подчертава ангажимента на Kingston към разработването на висококачествени NVMe решения.

Освен продуктовите иновации, Kingston се издига с предоставянето на висококачествена продажбена поддръжка и достъп до опитни експерти и инженери. Този клиентски фокус е ключов за три успешни десетилетия на надеждност и подкрепа за клиентите. Ръководителят на Kingston в пазара на SSD устройства не е изненада, като същият подход го превръща в най-големия доставчик на паметни модули от трета страна за 20-та поредна година в отдела за DRAM.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *