Gaming Новини Игри

Nintendo отхвърля идеята за Zelda версия на Mario Maker

21.12.2023

author:

Nintendo отхвърля идеята за Zelda версия на Mario Maker

Nintendo не е особено въодушевена от идеята за Legend of Zelda игра в стил Super Mario Maker. Продуцентът на серията Zelda, Ейджи Аонума, обясни защо той и Nintendo смятат, че Zelda не се подчинява на безграничната креативност на Mario Maker.

Aonuma подчерта, че когато създават игри като Tears of the Kingdom, счита, че е важно да не правят креативността изискване. Вместо това целят да включат елементи в играта, които насърчават и дават възможност за креативност, без да я налагат. Той заяви, че Zelda Maker, изискваща от играчите да строят неща от нула, не би била добра идея, защото не всички играчи желаят или се чувстват комфортно да бъдат креативни по този начин.

За разлика от Mario Maker, където играчите създават кратки 2D платформинг нива, Zelda игрите включват сложни дънжъни, които често служат като средство за развитие на историята, нови механизми или области на картата. Aonuma счита, че Zelda не се вписва във формата на Mario Maker и подчертава важността на откриването на свой собствен начин за преодоляване на играта, като не се налага стриктно изискване за създаване на неща от нула.

Така че, докато идеята за Zelda Maker може да звучи интересно, Nintendo я вижда като несъвместима със същността и дизайна на серията Legend of Zelda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *