Игри Турнири

MAD Lions и Здравец Гълъбов се бориха докрай и вдигнаха купата от LEC

24.04.2023

author:

MAD Lions и Здравец Гълъбов се бориха докрай и вдигнаха купата от LEC

MAD Lions на Здравец “Hylissang” Гълъбов е шампионът на LEC Spring 2023. “Лъвовете” преминаха през изключително труден път, за да стигнат и до изстрадания обрат на финала срещу Team BDS с 3:2. Вторият владетел на Европа по League of Legends за годината си гарантира място за LEC финалите и започващия през май във Великобритания Mid-Season Invitational, както и 40 000 евро. Без място в шампионата и с 25 000 евро си тръгва изненадата на сезона BDS. За MVP пък бе излъчен корейският топ лейнър Chasy.

Първият сблъсък между двата отбора всъщност се разви доста равностойно. BDS обаче не бе приключил с изненадите и в най-важния момент от играта Crownie съумя да открадне “Пента Кил” със Zeri и малко след това да вземе и играта за своя тим.

След това BDS взе и втора победа на сметката си, озовавайки се на мач разстояние от голямата цел. Точно тогава обаче “лъвът се събуди” и мадридчани набързо и с голяма увереност върнаха и двете карти при себе си. Изглежда всичко щеше да се решава в последната битка, която, поради формата, се оказа и №5.

Тотален фурор бе въпросната последна схватка. Абсолютната доминация от страна на “лъвовете” пролича от първата до последната секунда. MAD дори не позволи на съперника си нито да докара мача до 30-тата минута, нито дори петицата да вземе убийство във финалния двубой. По този начин испанската организация за трети път стана европейски шампион, а световните успехи могат да дойдат съвсем скоро, когато от 2 май най-добрите тимове от цялата планета ще се борят по време на MSI.

Източник:spotal.bg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *