Gaming Новини Други

Valve пуска официалния SteamVR 2.0 с подобрения и интеграции

27.10.2023

author:

Valve пуска официалния SteamVR 2.0 с подобрения и интеграции

Компанията Valve, водещ разработчик на компютърни игри и създател на платформата Steam, представи официалната версия на SteamVR 2.0. Тази голяма актуализация, която е в процес на бета тестове от един месец, е част от стратегическия план на компанията за обединяване на екосистемата Steam.

В официално съобщение на платформата Steam, компанията заяви: “Тази версия пренася всички иновации и подобрения на платформата Steam в света на виртуалната реалност.”

Този ход е първият от широкообхватния и дългосрочен план за обединяване на екосистемата на Steam.

Какво точно ще предостави SteamVR 2.0 на потребителите? Първо, повечето от функциите на сегашните портативни гейминг конзоли Steam Deck вече са интегрирани в SteamVR. Второ, клавиатурата е актуализирана с поддръжка на двоен курсор, нови езици, емотикони и различни теми. Трето, е въведена интеграция на Steam Chat и Voice Chat, за да се улесни комуникацията между потребителите. Четвърто, интерфейсът на магазина Steam вече акцентира върху новите и популярни VR издания. Пето, достъпът до системните известия на Steam е опростен, което прави интерфейса по-удобен за ползване.

Въпреки всички тези нововъведения, съобщението не е придружено от информация за ново VR устройство. В мрежата отдавна се носят слухове, че се разработва нов VR хедсет от Valve. През септември неизвестно устройство премина сертификация в Южна Корея, което може да подсказва за предстоящо анонсиране. Най-вероятно става въпрос за VR хедсет с кодовото име “Deckard,” който ще може да конкурира с Quest на Meta.

Източник: kaldata.bg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *