Gaming Новини Игри

Всичко, което трябва да знаем за Hogwarts Legacy

06.02.2023

author:

Всичко, което трябва да знаем за Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy се очаква да бъде една от най-големите нови игри за 2023 г. Тази нова ролева игра с отворен свят, която ще ви позволи да се запишете в училището за магьосничество, е най-желаната игра в Steam. 


Дати на излизане 

Hogwarts Legacy ще излезе официално за PS5, Xbox Series X и PC на 10-ти Февруари. Ще има 72-часов период на ранен достъп, започващ на 7 февруари, за хората закупили предварително играта. 

Геймърите притежаващи PS4 и Xbox One ще трябва да изчакат 2 месеца, защото за тях ще е достъпна на 4 Април.

Феновете използващи Nintendo Switch ще могат да се докопат до Hogwarts Legacy чак на 25 юли.


Системни изисквания за PC

Ако ще играете на PC, то най-добре ще е да се запознаете с хардуерните изисквания на играта:


Цени

Цената на Hogwarts Legacy е нормална за едно AAA заглавие. Делукс версиите на играта са една идея по-скъпи, но не толкова, че да е неприятно: 

  • Hogwarts Legacy price – PS5 and Xbox Series X: $69.99 / £64.99
  • Hogwarts Legacy price – PS4 and Xbox One: $59.99 / £54.99
  • Hogwarts Legacy Deluxe Edition price – PS5 and Xbox Series X: $79.99 / £74.99
  • Hogwarts Legacy Deluxe Edition price – PS4 and XboxOne: $69.99 / £64.99
  • Hogwarts Legacy Collector’s Edition price – PS5 and Xbox Series X: $299.99 / £279.99
  • Hogwarts Legacy Collector’s Edition price – PS4 and Xbox One: $294.99 / £274.99

История

Hogwarts Legacy ще ни отведе в света на магьосниците в края на 1800г, което е 100 години преди книгите за Хари Потър. Играта ще разполага с оригинална история, която ще ни позволи да влезем в училището за вълшебства и магии като петокурсник. За момента, все още не се знае защо се е случило така, но е известно, че е заради това, че играчът има нещо общо с “древна магия”. Avalanche Software казва, че „ще се впуснем в опасно пътешествие, за да разкрием скрита истина за света на магьосниците“ в Hogwarts Legacy, и ще посетим някои познати места и ще се срещнем с чисто нов състав от герои.


Геймплей

От видеата, които сме виждали до сега, е ясно, че разработчикът Avalanche Software наистина изгражда обширна екшън ролева игра, която се развива в по-широката вселена на Хари Потър. Типичните елементи от едно RPG ще са на лице, като например – създаването на герой, разпределянето му в дом, научаване на нови магически способности и магии, приготвяне на отвари, битки, ъпгрейдването на различни дрехи, брони и магии. В помощ ще ни бъде даден Wizard’s Field Guide, който ще ни дава на разположение цялата информация свързана с нивото ни в играта, карта, куестове, owl post, настройки, предизвикателства, колекции, таланти, инветнар и екипировка. Това, което прави наистина специална Hogwarts Legacy, са малките подробности, на които разработчиците са обърнали гигантско внимание. Определено всеки фен на Wizarding World ще ги оцени. 


Допълнително инфо

  • Не пропускайте да свържете своя Wizarding World акаунт и този на WB. Ако го направите, ще получите допълнителни козметични елементи в играта, както и вашата пръчка и дом ще се прехвърлят в нея.  
  • Имайте предвид, че PS играчите ще имат достъп до Haunted Hogsmeade куест ексклузивно в рамките на цяла една година. Всички останали ще могат да го играят чак на 10 февруари 2024г. 
  • Няма да може да се играе Quidditch, Gobstones или магьоснически шах, но ще съществуват в света на Hogwarts Legacy.
  • Ще може да се запознаем с няколко прародители на познати герои от книгите и филмите на Хари  Потър, например Phineas Nigellus Black , който ще е директор на училището и Matilda Weasley, която ще е заместник директор. 

Списък с учители


Фантастични животни


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *