Технологии

Windows 11 може скоро да позволи на потребителите да контролират RGB осветлението без допълнителен софтуер от трети страни

13.02.2023

author:

Windows 11 може скоро да позволи на потребителите да контролират RGB осветлението без допълнителен софтуер от трети страни

Край на софтуерите за RGB, време е за универсалното решение на Windows 11 за управление на осветление. Microsoft работи върху универсална функция, която ще поеме тази основна задача, контролирайки осветлението на нашите компютър и периферия.

Споделени бяха няколко скрийншота от ранните компилации на Windows 11, които предполагат, че тази опция скоро може да бъде достъпна за PC геймърите.

Наличните опции ще включват промяна на яркостта, вида на светлинния ефект или най-важното – на цвета. Както се вижда от почти публикуваните екранни снимки, тези опции ще бъдат достъпни за целия USB свързан хардуер, дори Stream Deck от Elgato.

В момента няма потвърждение дали тези опции също ще поддържат RGB-то на дънната ви платка и графична карта, но технически това също трябва да е възможно. 

Трябва да се добави, че Microsoft все още не е потвърдила, че тези функции дори работят, така че времето за добавяне на тази функционалност към публичната компилация е неизвестно.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *