Gaming Новини Игри

Zelda: Tears of the Kingdom се превърна в хаос за общността

09.05.2023

author:

Zelda: Tears of the Kingdom се превърна в хаос за общността

Изтеклите копия на ” The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ” предизвикаха хаос в общността. Разработчиците на емулаторите на Switch Yuzu и Ryujinx бяха оптимисти за способността си да подкарат играта след излизането и, но ранното й изтичане постави тях и Nintendo в напрегната и нестабилна ситуация

Екипите за емулация са забранили обсъждането на пиратската версия на играта на своите сървъри в Discord и публично са обещали да не пускат актуализации, насочени към проблеми със Tears of the Kingdom, за да избегнат участие в пиратски материали. Въпреки това, в subreddits като r / NewYuzuPiracy, се появиха различни пачове, които твърдят, че отстраняват проблеми с играта, като всяка публикация в Reddit се свързва със сайтове за сканиране на вируси, за да докаже, че са без злонамерен софтуер.

Меметата и конспиративните теории изобилстват и липсва яснота около това какво правят тези “поправки”, тъй като те се правят от трети страни, които са пиратствали играта. Тъй като разработката на емулатори обикновено е с отворен код, обикновено е лесно да се види кой променя кода, но без документация или история на кода, ситуацията е неясна.

Пиратските части на общността на емулацията получават все по-голямо внимание и Nintendo предприе действия, като подаде заявка за сваляне чрез DMCA към Github на инструмент, наречен Lockpick, който се използва за извличане на ключовете за криптиране на Switch, необходими за следене на игрите. Това доведе до страх сред потребителите, но разработчиците трябва да устоят на напрежението само още няколко дни, тъй като Tears of the Kingdom излиза на 12 май.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *