Технологии

Как да запазите PlayStation 5 хладен

09.05.2023

author:

Как да запазите PlayStation 5 хладен

За да сте сигурни, че вашият PS5 остава хладен и няма дапретърпи трайни щети от прегряване, докато играете игри с графични изисквания,изпълнете следните стъпки:

  1. Повърхност: Поставете PS5 върху твърда повърхност вместо мека, за да предотвратите натрупването на прах и мръсотия във вентилационните отвори. Използвайте включената стойка за PS5, за да сте сигурни, че има достатъчно място между дъното на конзолата и твърдата повърхност.
  2. Околна среда: Поддържайте PS5 в добре проветриво помещение с достатъчен въздушен поток. Избягвайте да го съхранявате в тясно пространство или шкаф, където няма постоянен поток от въздух за охлаждане на системата. Уверете се, че всички вентилационни отвори са чисти и дръжте конзолата на разстояние най-малко 10 см от стените.
  3. SSD радиатори: Sony препоръчва инсталирането на радиатор към вътрешния PS5 SSD, за да се поддържа производителността. Можете да добавите Kingston FURY Renegade Heatsink SSD към вашата PS5 за допълнително съхранение, тъй като идва с предварително инсталиран радиатор. Радиаторът работи чрез охлаждане на SSD и прехвърляне на топлината далеч от устройството.
  4. Редовно почистване: Прахът може да се натрупа във вентилационните отвори на PlayStation с течение на времето, така че е важно редовно да почиствате събрания прах. По този начин ще поддържате въздушния поток и ще регулирате температурата.

Ако вашият PS5 стане твърде горещ, трябва да има няколко предупреждения, преди да причини трайни щети. Вътрешните вентилатри ще направят силен и необичаен шум и може да има проблеми с производителността, като графични проблеми или срив на играта. Ако видите съобщението “Вашият PS5 е твърде горещ. Изключете PS5 и изчакайте, докато температурата спадне”, това е знак, че конзолата прегрява.
Като следваш тези стъпки и обръщаш внимание на предупредителните знаци, можеш да запазиш PS5 и да продължиш да играеш любимите си игри без проблеми.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *