Gaming Новини Други

Epic Games Store имаше собствена версия на SteamDB – EpicDB

13.06.2024

author:

Epic Games Store имаше собствена версия на SteamDB – EpicDB

Епохалният момент за Epic Games Store дойде с появата на собственото им SteamDB, наречено подобаващо EpicDB. Въпреки че вече изчезнало, EpicDB успя да изтече база данни, включваща множество неанонсирани игри като Final Fantasy 9 и The Last of Us 2.

Откритието на форума Famiboards и последващото разгадаване на кодови имена от Gematsu показа, че много от тези заглавия вече са в процес на разработка. Например, Momo се предполага, че е Final Fantasy 9 Remake, благодарение на предложения за бонуси за предварително поръчване и стартов пакет Tetra Master.

Спекулациите се разрастваха, когато се появиха имена като Helldivers 2, Elden Ring, Starfield, Grand Theft Auto 2, Bloodborne Remake и Elden Ring 2. Въпреки че някои от тях изглеждат като очевидни фалшификации, други доближават действителността, заради което са предмет на обсъждания.

Създателят на EpicDB, известен като ximton, бил активен датамайнър и изтичател на информация за Fortnite. Неговата роля може да укрепи вярата, че тези информации са достоверни, въпреки че всичко остава в рамките на спекулациите.

Тази ситуация ни напомня за голямата утечка на Nvidia през 2021 г., която първоначално беше отхвърлена като спекулативна, но с времето се потвърди.

Epic Games не се опитва активно да потули спекулациите, издавайки изявление, че са ограничили достъпа до нови неопубликувани заглавия от каталога на магазина.

Това изпъква като интересен момент в историята на игрите и електронната търговия, който продължава да вдига вълни и да провокира обсъждания сред играчите и индустрията.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *