Ревюта Технологии

Samsung OLED G8 – първият OLED монитор с AI функционалности

06.06.2024

author:

Samsung OLED G8 – първият OLED монитор с AI функционалности

Моделите Odyssey на корейския гигант наистина са удоволствие за гледане и поставят нови стандарти в индустрията за дисплеи. Odyssey OLED G9 Neo, който беше пуснат преди година, се оказа изключително постижение за компанията, но изглежда, че последните модели на Samsung споделят същия ентусиазъм. Odyssey OLED G8 и OLED G6 са най-новите предложения на фирмата, насочени към предоставяне на потребителите оптимален дисплей и съвременни AI функции, за да се възползват максимално от възможностите.

Спецификации на новите монитори

Odyssey OLED G8 разполага с 32-инчов панел с 4K UHD резолюция, честота на опресняване от 240 Hz и изключително бързо време за реакция от 0.03 ms GtG. От друга страна, OLED G6 има по-малък 27-инчов панел, но поддържа по-висока честота на опресняване от 360 Hz. В този случай G6 е по-добрият избор за хардкор гейминг, но ако търсите универсално решение, OLED G8 е оптималният вариант.

Интегрирани AI функционалности

Интересното е, че Samsung твърди, че Odyssey OLED G8 е първият OLED монитор на компанията с AI функционалности, благодарение на специалния NQ8 AI Gen3 процесор. Той също така включва технологии от Neo QLED 8K телевизорите на Samsung. Чрез този процесор, OLED G8 е снабден с AI-управляван ъпскейлинг, който позволява на потребителите да увеличават резолюцията на съдържанието до 4K при използване на вградени Smart TV приложения като Gaming Hub и много други.

Това е първият случай, в който виждаме AI интегриран в основен гейминг монитор, и това може да има голямо значение, особено за хардкор гейминг монитори, които нямат високо качество на панела и резолюция. Освен това, Samsung включва технологията OLED Safeguard+ за защита от “прегаряне” на екрана, която интегрира “пулсираща топлинна тръба” с панела за по-ефективно разсейване на топлината и по-дълготрайна издръжливост на OLED екрана.

Samsung Odyssey OLED G8 е на цена от $1,299, докато OLED G6 струва $899.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *