Ревюта Технологии

Собствеността на NVIDIA GeForce RTX 3060 се приближава до 7% сред потребителите на Steam

03.04.2024

author:

Собствеността на NVIDIA GeForce RTX 3060 се приближава до 7% сред потребителите на Steam

Графичната карта NVIDIA GeForce RTX 3060 продължава да доминира в класациите на Steam. Въпреки че е на три години, тази GPU се е превърнала в първия избор сред геймърите, в момента представляващи почти 7% от всички потребители. Междувременно новият модел, RTX 4060, базиран на последната архитектура на NVIDIA, постепенно придобива популярност. В момента той достига 2,6% от всички потребители на Steam, като отбелязва втория най-голям прираст на платформата със +0,6%.

Повишената популярност на RTX 3060 може да се дължи на пускането на модел с 8GB памет. Компанията вече утвърди позицията си на пазара под $300 с широка гама от възможности, обхващаща поне две поколения (Ampere и Ada Lovelace).

В сравнение, графичните карти на AMD и Intel не получиха значително увеличение на популярността си. Radeon RX 580 остава най-популярният SKU на AMD, присъстващ в 0,83% от всички инсталации на Steam. Нито Radeon RX 7000, нито графичните карти на Intel ARC се явяват сред първите 90 най-популярни GPU-та в класациите на Steam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *