Gaming Новини Ревюта Технологии

Gigabyte подготвя GeForce RTX 4080 SUPER XTREME ICE Limited Edition в ограничен тираж от 300 броя

03.04.2024

author:

Gigabyte подготвя GeForce RTX 4080 SUPER XTREME ICE Limited Edition в ограничен тираж от 300 броя

Gigabyte се подготвя да пусне високоексклузивно издание на своите графични карти, базирано на серията Xtreme. Това специално издание, известно като AORUS RTX 4080 SUPER Xtreme Ice, ще бъде първият модел на серията Xtreme с въздушно охлаждане. Картата се отличава със скорост на ускорение до 2,7 GHz, което е повече от 150 MHz оверклок спрямо референтните спецификации на NVIDIA. Това надхвърля най-високата скорост на ускорение на всички известни модели RTX 4080 SUPER, която е 2670 MHz.

Подобно на модела AORUS Master, графичната карта Xtreme разполага с дисплей, който позволява на потребителите да показват персонализирано съдържание или информация за GPU в реално време. Освен това, AORUS RTX 4080 SUPER Xtreme Ice ще бъде част от специален комплект, който включва дънна платка AORUS Z790X Xtreme Ice, захранващ блок AORUS 1000W Platinum PG5 и водно охлаждане AORUS WaterForce X II Ice 360. Повечето компоненти в този комплект се очаква да са в бял цвят.

Въпреки това има един нюанс: целият комплект ще бъде ограничен до 300 броя по целия свят, с очаквано пускане през второто тримесечие. И така, ако имате късмет да се сдобиете с един такъв, той няма да е евтин!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *