Gaming Новини Игри

Ден 1 от CEVO Professional Season 8 Finals

07.11.2015

author:

Ден 1 от CEVO Professional Season 8 Finals

Завършиха първите мачове за всички отбори на турнира CEVO Professional Season 8 Finals. Станахме свидетели на страхотни мачове, видяхме и някои изненадващи резултати.

Осемте отбора на турнира са разделени в две групи от по четири състава, а мачовете в групите се играят във формат Best of 3. Група А ни поднесе някои изненади, докато в група В станахме свидетели на приблизително очаквани резултати.

Група “А”
luminosity Luminosity vs Franciq Titan

Cache

Първата карта в срещата беше изборът на бразилците, които дори имаха възможността да започнат като полицаи, което определено е предпочитаната позиция за начало на картата. Pistol рунда беше спечелен от френския отбор и това трябваше да им донесе ранно предимство, но Luminosity спечелиха втория рунд и това разби икономиката на Titan. Резултатът се покачи бързо и очаквано в полза на бразилците и се стигна до 5:1 в тяхна полза, преди френско-белгийският състав да успее да спечели рунд. Бяхме много близо до това да видим изравняване на резултата, но при 5:4 LG отново започнаха да печелят рундове и при 10:4 се стигна до последния рунд в халфа. Там Titan успяха да се съберат и да спечелят рунда, за да оформят крайното 5:10, от тяхна гледна точка. Вторият халф започна ударно за бразилския състав и те спечелиха pistol рунда само с една жертва, а резултата се изстреля до 14:5. Titan прекъснаха серията на своите опоненти, печелейки шести рунд на картата, но той се оказа и последният, който те спечелиха. Крайното 16:6 не дойде доста бързо и това ни отведе на втората карта. Ex6TenZ се представи доста посредствено на първата карта, завършвайки с резултат 5/20, като 2 от тези 5 убийства бяха направени в pistol рунда на първия халф.

Cobblestone

Изборът за карта на Titan не започна така, както френският отбор желаеше, защото Luminosity спечелиха pistol рунда, но успяха да поведат само с 2:0, като терористи. Това беше моментът, в който Titan най-накрая успяха да се “събудят” и целият отбор започна да играе на едно по-високо ниво. Тази игра им донесе цели седем последователни рунда, преди бразилците да отговорят със своя поредица, но тя бе спряна точно навреме и при 7:6 Titan си подсигуриха спечелването на първия халф. Последните два рунда от халфа бяха поделени, след като LG спечелиха рунд номер 15. Вторият халф също започна добре за тях, след като те успяха да спечелят и този pistol рунд, а с това и да изравнят резултата. Подобно на първата карта, тук също видяхме как Titan имаха затруднения във втората половина на двубоя, а Luminosity се възползваха от това по страхотен начин и поведоха с убедителното 14:9. Titan успяха да вземат един рунд, но силите им стигнаха само до там и крайното 16:10 беше оформено от boltz, който обезвреди бомбата и с това донесе победата на своя отбор.

Играч на мача: coldzera
Най-слабо представил се: Ex6TenZ

1446842174.1384 navi Natus Vincere vs de mousesports

Mirage

Началото на този мач беше дадено на картата, избрана от немския отбор. Pistol рунда беше спечелен от Na’Vi, които започнаха като полицаи и резултата започна да се покачва бавно, но сигурно в тяхна полза. Стигна се бързо до 5:0, а след тези пет рунда GuardiaN вече беше с 10 фрага, което даде заявка за една много силна игра на словака. В шестия рунд mousesports успяха да спрат устрема на своите опоненти, но само за да си рестартират парите, защото след това бяхме изправени пред 8:1 в полза на Na’Vi. Украинско-руско-словашкият състав успях да спечели само още един рунд до края на халфа и след 9:6 в тяхна полза се стигна до pistol рунда на втория халф, в който NiKo избухна и направи прекрасен АСЕ (4 headshot-a), с който даде предимство на отбора си в началото на халфа. Младият състезател от Босна и Херцеговина, с помощта главно на снайпериста в отбора на mouz, успя да изравни резултата, но след това стигнахме до рунд, в който Na’Vi изглеждаха сякаш ще се завърнат на картата. След 10:9 в тяхна полза видяхме една безкомпромисна игра от отбора на mousesports, който не даде повече рундове на своя съперник и след 16:10 отидохме на втората карта, която беше изборът на Natus Vincere.

Overpass

Неприятните резултати за Na’Vi се пренесоха и тук, след като mousesports спечелиха и този pistol рунд и поведоха с 3:0. Украинският отбор опита да се върне в халфа, стигайки до 2:3, но след това немският отбор затегна още повече примката около отбора на Zeus и преминахме през 7:2 в полза на mouz, преди крайното 11:4 в тяхна полза. Резултатът става още по-впечатляващ, когато отбележа, че немският отбор игра от по-неудобната страна на картата, а именно от страната на терористите. Спечеленият pistol рунд от Na’Vi във втория халф даде малко надежда на феновете на отбора, но след това те загубиха четири последователни рунда и това ни изправи пред 15:5 в полза на gob b и компания. Със сетни сили Na’Vi стигнаха до 7:15, но в последния рунд от този мач видяхме един изключителен triple kill от nex, който вкара своя deagle в действие и след три headshot-a на практика спечели рунда, а с това и мача, за своя отбор.

Играч на мача: NiKo / chrisJ
Най-слабо представил се: Edward

1446842269.1977

Група “В”
clg Team Liquid vs Daniq dignitas

Train

Датчаните започнаха по-удобната страна на картата, като полицаи, а това се оказа факторът, който повлия на крайния изход на картата. Видяхме едно начало за отбора dignitas, което наподобяваше излитане на ракета – неудържимо и безответно. 9:0 беше резултата, след който американците успяха някак да противодействат на втория най-добър отбор на Дания. Това не донесе много успех на Liquid, защото след този спечелен рунд те загубиха нови три и се стигна до 12:1, преди крайното 13:2 в полза на dignitas, в края на първия халф. Pistol рунда на втория халф беше спечелен от Team Liquid и това даде надежда, че има вариант, в който американският отбор да се завърне на картата. Така и се оказа. Видяхме един частичен обрат, който стигна до 8:14, но след това dignitas отново показаха доминация и завършиха картата с 16:8 в своя полза. FugLy и EliGE не играха така, както сме свикнали да ги гледаме, и това беше сред причините отборът да загуби на картата.

Cobblestone

Очакван избор от отбора на adreN, с оглед играта, която той и съотборниците му показаха на Major турнира в Клуж-Напока, именно на тази карта, срещу Virtus.pro. dignitas бяха терористи в първия халф и започнаха подобаващо, спечелвайки pistol рунда. Очакваният резултат се случи и 3:0 в полза на dignitas беше факт. Първият full-buy рунд за северноамериканците се оказа повратен и след като го спечелиха, те успяха и да изравнят резултата. Последваха размени на рундове, които ни доведоха до 5:5, но след това играта на nitr0, Hiko и adreN потръгна и те докараха нещата до 10:5 в полза на техния отбор. Вторият халф започна по същия начин, като първия – със спечелен pistol рунд. Това не се оказа нещо, което може да спре Liquid, защото те спечелиха втория рунд в халфа и поведоха с 11:6, преди dignitas да се “съберат” и да успеят дори да изравнят резултата. Последваха два рунда в полза на американския отбор, но това се оказаха и последните два рунда, които те спечелиха в мача. 16:13 беше оформено след пет поредни рунда за dignitas и това донесе победата за датския състав.

Играч на мача: nitr0
Най-слабо представил се: FugLy

1446866971.503 Polsha Virtus.pro vs ca Conquest

Train

Очакваният избор на Virtus.pro стана факт и поляците избраха може би най-силната си карта. Въпреки че започнаха като полицаи, VP започнаха малко мудно този двубой, което позволи на канадския отбор да спечели pistol рунда и да поведе с 2:0, но след това видяхме една поредица от пет рунда, в която Conquest нямаха отговор на играта на Virtus.pro. След този резултат от 5:2 започна една поредица от размени на рундове и последните осем рунда от халфа бяха разделени между двата отбора, което доведе до крайното 9:6 в полза на поляците, в края на халфа. Вторият халф започна значително по-добре за полския отбор, който спечели pistol рунда, главно благодарение на Snax и неговия triple kill. Краят на картата изглеждаше близо, след спечеления pistol рунд за най-добрия отбор на Полша, но никой не очакваше краят да бъде толкова близо. До края на картата Conquest спечелиха само един рунд и крайното 16:7 дойде много бързо. Това даде заявка за силна игра на VP на картата, която техните опоненти са избрали.

Inferno:

Поляците и тук получиха предимството да започнат като полицаи, но това отново не им донесе успех. Pistol рунд и след това 3:0 в полза на американския отбор бяха добро начало за тях на картата, която те си избраха. Четвъртият рунд на картата беше спечелен от поляците, но това не им донесе нищо особено, защото след това Conquest се върнаха на победоносния път и направиха нова поредица от рундове, само че този път бяха четири. При 1:7 нещата не изглеждаха обещаващо за Virtus.pro, особено след като започнаха и размени на рундове, след които VP все пак успяха да се доближат малко до своите опоненти, приключвайки първия халф с 6 спечелени рунда. Този резултат даде голямо предимство на канадския отбор, а спечелването на pistol рунда във втория халф почти им спечели картата. Поляците бяха изправени пред 12:6 в полза на техните опоненти и изглежда това беше нужно на отбора, за да започне да се събужда. Отново започна размяна на рундове, която вървеше в полза на Conquest, защото те водеха в резултата, и това доведе нещата до 15:9 в тяхна полза. В този момент “светна лампичката” в отбора на Virtus.pro и те спечелиха последните девет рунда от редовните 30 в мача. Overtime трябваше да определи победителя в този мач, но се оказа че едно продължение не е достатъчно и след 18:18 се наложи изиграването на втори overtime, който беше спечелен от Virtus.pro и след 22:19 те спечелиха този изненадващо труден мач.

Играч на мача: paszaBiceps
Най-слабо представил се: daps

1446866617.6291

Ето как изглеждат двете групи, след края на ден едно от турнира:

Screenshot_1 Screenshot_3

 

Източник на информация и картинки: hltv.org

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *