Gaming Новини Други

Sony потвърдиха работата си по следващо поколение конзола

15.10.2018

author:

Sony потвърдиха работата си по следващо поколение конзола

Президентът на Sony, Kenichiro Yoshida, потвърди, че следващото поколение конзоли за PlayStation се разработва. Съдейки по това, че PlayStation 4 е вече на пет години, логично е да мислим, че това ще е PlayStation 5.

Sony са регистрирали на свое име функция наречена “Remastering by Emulation“. Както името подсказва, това е сложна техника за подобряването на качеството на по-старите игри.

Използвайки специален метод текстурите ще бъдат заменени с по-нови, което от своя страна ще доведе до по-добре изглеждащ геймплей. Всяка текстура в игрите съдържа уникален идентификатор, който може да се обработи с модерни технологии, така със специален софтуер се подобрява качеството. Това означава, че новата конзола ще ни позволи да играем стари игри, но доста по-добре изглеждащи.

По-рано стана ясно, че Sony отново ще заложат на AMD хардуер. Най-вероятно става въпрос за съвсем нови AMD Zen (Ryzen) процесор и AMD Navi видео карта.Определено ще видим и по-добро представяне и интегриране с PlayStation VR. По-запознати твърдят, че от AMD са сформирали цял нов екип от инженери за работа по Navi.

Какво са ни приготвили от Sony ще разберем след средата на 2019 или през 2020 година, понеже все още няма никакви обявени дати.

Благодарим на Димитър Стоев за новината

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *